Astazi ne-am gandit sa discutam pe larg despre alegerea ochelarilor de soare si care sunt aspectele importante de care trebuie sa tinem cont atunci cand ii alegem.  

Daca acum ceva timp ochelarii de soare erau doar un accesoriu ce completa o tinuta, iata ca acum au devenit o necesitate si nu ii mai putem alege doar dupa aspectul lor. Razele UV sunt foarte puternice la momentul actual, iar lumina soarelui ne poate crea probleme cu vederea.  

Asadar, acestia trebuie alesi in functie de necesitatile individuale, culoarea si materialul lentilelor, cat si in functie de fizionomia fetei.  

Care sunt riscurile achizitionarii ochelarilor de soare din magazinele nespecializate  

Daca o pereche de ochelari de soare este aleasa doar in functie de forma sau culoare, problemele nu vor intarzia sa apara, atat timp cat protectia UV lipseste. Au fost cazuri in care lentilele din plastic din magazinele nespecializate aveau dioptrii; ori acest lucru afectau persoanele care nu aveau nevoie de acestea.  

Ce trebuie sa stiti este faptul ca lentilele fumurii nu sunt un semn al protectiei UV si asta pentru ca nu culoarea protejeaza ochii, ci calitatea lentilei.

Astfel ca ochelarii fara protectie vor expune ochii mai mult la razele puternice ale soarelui, ceea ce poate duce la probleme precum cataracta sau degenerescenta maculara. Odata ce ochii nu sunt protejati, pupila are tendinta de a se dilata si mai mult, fapt pentru care radiatiile UV vor afecta si mai mult ochii.                                                   

Este important sa alegeti o pereche de ochelari de soare dintr-un magazin specializat pentru ca veti avea ocazia sa alegeti si dintr-o gama variata de produse, unele de la branduri de renume pe piata, ce sunt de calitate superioara. Asta inseamna ca modelele sunt aduse de la distribuitori oficiali, ce sunt controlati din punct de vedere optic.  

In magazinele noastre EXPERTOPTIC veti putea alege dintre branduri precum Ray-Ban, Vogue, Guess, Police, Polaroid si multe altele.

Cum stiti daca o pereche de ochelari de soare este de calitate

Desigur, exista anumite criterii dupa care trebuie sa ne ghidam atunci cand alegem o pereche de ochelari. Primul pas este de a alege un magazin de optica medicala si nu unul nespecializat.

O pereche de ochelari de soare de calitate va avea intotdeauna o eticheta unde va fi afisat marcajul “CE”, numele si adresa producatorului, instructiuni de utilizare si curatare a lentilelor, cat si nivelul de protectie impotriva radiatiilor.

Dupa ce ati ales perechea de ochelari asigurati-va ca va ofera nivelul de confort al ochilor si  va simtiti bine cu ei, nu va axati doar pe faptul ca se potrivesc fizionomiei fetei.

Pentru persoanele care au probleme cu vederea

Cu atat mai mult aceste persoane trebuie sa fie atente atunci cand isi aleg o pereche de ochelari de soare. Unii dintre cei care sunt purtatori de ochelari de vedere cand sunt la volan spre exemplu, au tendinta de a purta ochelarii de soare peste cei de vedere. Nu incurajam acest obicei, deoarece exista riscul ca rama si lentila sa se zgarie.

Astfel ca pentru aceste persoane este recomandata trecerea de la ochelari de vedere la lentile de contact si asta pentru ca pot fi purtate fara probleme cu ochelarii de soare. Daca nu doresc sa renunte la ochelarii de vedere, atunci pot achizitiona lentile cu clip on. Acestea sunt magnetice si se prind cu usurinta de ochelarii de vedere, au protectie UV si sunt la fel de calitative si confortabile. Mai exista de asemenea si varianta de a achizitiona o pereche de ochelari de soare cu dioptrii.  

Asadar, ochelarii de soare nu mai sunt un moft, ci o necesitate. Alegeti-i pe cei potriviti, tineti cont de aceste criterii si nu uitati: magazinele de optica medicala sunt cele care va vor oferi produse de calitate, 100% originale, precum si consiliere din partea echipei.

Va asteptam in oricare dintre cele 6 locatii ale noastre. Puteti proba ochelari de la branduri diverse, iar colegii nostri va vor oferi o parere profesionala despre ce este potrivit voua.