Lentilele de contact sunt alternativa perfecta pentru purtatorii de ochelari de vedere. Au un camp vizual mai mare, sunt perfecte mai ales cand practicati un sport sau pur si simplu doriti sa va lasati mai mult la vedere chipul. Totusi vi se intampla sa nu va simtiti confortabil cand le purtati? Iata cateva cauze posibile:  

Degradarea/expirarea lentilelor 

Se intampla ca atunci cand purtati lentile de contact sa aveti vedere incetosata? O posibila explicatie este faptul ca lentilele sunt deteriorate. Exista diverse tipuri de lentile de contact, realizate din diferite materiale si produse de branduri diferite, dupa cum bine stiti ca avem si noi in stocul nostru.  

La fel ca alte tipuri de consumabile si lentilele de contact au o perioada maxima de utilizare. Daca ati ajuns deja la limita aceasta este posibil si sa fie vorba de deteriorarea lentilelor. Intalnim aceasta situatie mai ales in cazul lentilelor de contact ce se poarta lunar, trimestrial sau cele cu purtare extinsa.

Veti sti sigur ca acestea necesita schimbare in cazul in care vederea este incetosata, ochii sunt uscati, rosii, iritati atunci cand purtati acel set de lentile de contact.

Igiena precara

Atentie la igiena cand manevrati lentilele de contact! Evitati cu orice pret murdaria pe lentile. Unul din motivele pentru care unii sunt sceptici cu privire la purtarea lentilelor se refera la restrictiile si rigorile de utilizare. Nu degeaba spunem ca alegerea facuta – fie ca este vorba de lentile de contact, fie ca este vorba de un tip anume de ochelari de vedere – trebuie sa corespunda 100% cu stilul de viata al purtatorului.

Lentilele de contact vor fi pastrate in suportul lor special, in solutia speciala de hidratare, care de schimba dupa fiecare utilizare a lentilelor. Nu uitati ca ochii sunt o zona sensibila, asadar accesoriile folosite precum lentilele trebuie pastrate si aplicate in conditii de igiena. Daca este prima data cand le aplicati, este destul de mult probabil sa simtiti un disconfort. Daca aveti nevoie de ajutor, atat in privinta alegerii lentilelor de contact, cat si in privinta utilizarii lor, consilierii nostri sunt gata sa va ajute!

Aplicarea necorespunzatoare a lentilelor

In trafic, in pauza de masa sau pur si simplu intr-o graba continua asa cum sunteti adesea, aplicarea lentilelor ar putea fi gresita, din neatentie. Mai ales daca vorbim de lentilele de contact cu dioptrie, nu cele cosmetice, e posibil ca la fiecare ochi sa fie necesara o alta corectie. Asadar, atentie la lentila aplicata potrivit pentru fiecare ochi. Cum va dati seama? Suportul pentru lentile are inscriptionat pe fiecare capac litera L sau R, adica right – dreapta si left – stanga. Fiecare lentila necesita sa fie pozitionata in locul ei!

Modificarea dioptriilor

Unele probleme oftalmologice pot fi tinute sub control, altele nu. In cazul miopiei dioptria creste in timp, astfel ca ochelarii de vedere sau lentilele de contact pe care le purtati pana la un moment dat, poate ca au nevoie de update de dioptrii. Poate fi necesar un consult pentru a stabili care este dioptria necesara.

Ochi uscati, insuficient hidratati

De asemenea, vederea incetosata poate fi cauza ochilor uscati. Acesta un motiv de ingrijiorare mai ales daca situatia pare ca se repeta in mod constant. Poate fi de vina oboseala  sau un prim semn ca nu purtati ochelarii de vedere sau lentilele potrivite. In special cand vorbim despre lentilele de contact, este important sa le mentineti hidratate. Nu uitati, la EXPERTOPTIC, in oricare din locatiile noastre, sunt disponibile lentilele de contact cu dioptrie, cele cosmetice de asemenea, lentile cu purtare de zi sau cele de zi si noapte. De asemenea, sunt disponibile si solutii speciale pentru lentilele de contact.

Bausch + Lomb, CooperVision sau Johnson&Johnson, care este alegerea dumneavoastra?