Nu degeaba se spune ca adevarul este de multe ori sub nasul nostru. Problemele  de vedere apar subtil si se agraveaza pe masura ce timpul trece si nu actionam in consecinta. Multi dintre cei care au probleme oculare se mint singuri si ignora primele semne ale acestora.

Pentru cei care se mint ca nu au dificultati de vedere, pentru cei care confunda simptomele acestora cu oboseala sau alte situatii, in randurile ce urmeaza detaliem  aceste diferente.

Primele semne ale problemelor de vedere

  • Vedere incetosata. Depinde si de varsta pacientului, ar putea fi vorba de miopie, hipermetropie, astigmatism sau prezbiopie.
  • Dificultate in a vedea la distanta la sau la apropiere.
  • Probleme de adaptare cand treceti de la intuneric la lumina.
  • Dureri de cap. Este unul din tipurile de durere frecvent intalnite in asociere cu problemele de vedere.
  • Ochi rosii si iritati.

De asemenea, in lista cu simptome putem include si dificultatea in a vedea bine oricand. Unele persoane ajung sa se concentreze foarte mult pentru a observa cat mai bine ce este in fata lor. Oboseala si presiunea resimtite la nivelul ochilor pot fi si ele semne ale unor probleme oculare.

Unii vor pune toate acestea pe seama oboselii sau a timpului indelungat petrecut in fata ecranelor. Considera ca totul trece, pana cand se confrunta din nou si din nou cu aceeasi situatie.

Nu stiam ca am probleme cu vederea!

Unele persoane constata extrem de surprinse ca au probleme si trebuie sa poarte ochelari. Abia cand au lentilele corespunzatoare pe ochi isi dau seama de diferenta si ce inseamna sa vada cu adevarat clar.

In urma unui consult veti putea sti cu exactitate care este starea de sanatate a ochilor dumneavoastra. Va veti bucura sa aflati ca la EXPERTOPTIC puteti avea parte de consult gratuit. In acest sens trebuie sa va programati, iar acest lucru il puteti face si online, pentru oricare dintre locatiile noastre.

Greu de crezut ca aveti probleme de vedere si ca trebuie sa purtati ochelari? Exista si un prag psihologic pe care unii nu il pot depasi. Asociaza ideea de a purta ochelari cu imbatranirea prematura spre exemplu sau considera ca aspectul lor cu ochelari pe nas nu este unul placut.

Pentru cei care inca se mint singuri considerand ca nu au aceste dificultati, iata care sunt consecintele in a nu purta ochelarii prescrisi.

  • Problemele ce se agraveaza. Ochii vor fi supusi unui stres inutil, pentru ca eforturile sunt mai mari pentru a vedea cat de cat bine.
  • Afectiunile oculare pot deveni permanente, in cazul copiilor spre exemplu.
  • Risc de accidente daca sunteti la volan. Vederea incetosata va poate afecta calitatea vietii, implicit cand vine vorba de activitati precum condusul.

Ochelari versus lentile

Minciuna pe care v-o spuneti singuri ca nu aveti probleme de vedere si ca nu ar fi necesar sa purtati ochelari este continua? Daca ideea de a purta ochelari nu va place aveti oricand alternativa: lentilele de contact. Acestea va ofera o imagine la fel de clara ca si ochelarii si totodata confortul de a practica sport sau alte activitati care ar putea fi ingreunate de portul ochelarilor. Totodata, daca nu aveti ochelari de soare cu dioptrie, lentilele de contact va dau posibilitatea de a purta orice pereche de ochelari de soare.

Cand ati fost ultima oara la un consult? Cand v-ati verificat vederea? Va asteptam in locatiile noastre pentru o prima experienta sau pentru o reconfirmare ca aveti vederea neafectata de diversi factori. Daca sunt necesare masuri de corectie, gama noastra de ochelari de vedere sau lentile va este de mare ajutor. Consilierii nostri sunt gata sa va ajute! Merita sa ne vizitati!