O alternativa extrem de comoda pentru unele persoane la ochelarii de vedere se refera la lentilele de contact. Acestea nu doar ca ajuta la o vedere mai buna, dar sunt de asemenea si nedetectabile. In plus, va pot schimba si culoarea ochilor, daca acest lucru este ce va doriti dumneavoastra. Insa, la fel de importanta este si aplicarea lentilelor de contact in mod corect.
Haideti sa vedem mai exact cum se folosesc, cum trebuie ingrijite si felul in care se aplica lentilele de contact
Este recomandat ca lentilele sa fie mereu utilizate in modul in care este precizat in instructiunile care vin la pachet odata cu ele. De asemenea, trebuie sa fie folosite doar in perioadele prescrise de doctor si nu tot timpul, pentru ca pot duce in timp la aparitia a tot felul de probleme.
Inainte de a se trece la purtarea propriu-zisa a lentilelor de contact, acestea trebuie pregatite si curatate in mod corespunzator:
- Primul pas pe care trebuie sa-l respectati este sa va spalati corespunzator pe maini si apoi sa le uscati bine cu un prosop care nu lasa scame.
- Treceti mai apoi la verificarea atenta a lentilelor. Vedeti ca acestea sa nu fie murdare, zgariate sau deteriorate.
- Este important ca dumnevoastra sa identificati in mod corect care este lentila pentru ochiul stang si cea pentru ochiul drept, inainte de aplicare lentile de contact. Aceste produse optice sunt marcate de obicei intr-un mod usor de departajat, cu un L pentru stanga si un R pentru dreapta. De asemenea, pot prezenta forme usor diferite care se potrivesc mai bine unui ochi decat celuilalt. In acest mod va veti putea da seama mai usor cum sa aplicati lentilele.
- Dupa ce ati identificat cu succes care este lentila pentru fiecare ochi in parte, pregatiti si solutia salina sterila care v-a fost recomandata de catre medicul dumneavoastra oftalmolog.
Cum se face aplicarea corecta a lentilelor de contact
- Asezati lentila pe varful degetului aratator cu partea in forma de cupola orientata in partea de sus. Cu ajutorul degetului mijlociu de la aceeasi mana trageti pleoapa inferioara in jos pentru a expune ochiul.
- In acest moment aduceti lentila cat mai aproape de ochi si indreptati privirea in sus. Mentineti pleoapa superioara deschisa cu ajutorul celuilalt deget si asezati usor lentila de contact pe suprafata ochiului. Trebuie sa va asigurati de faptul ca aceasta este centrata pe iris si pupila.
- Apoi, puteti elibera pleoapele si va trebui sa clipiti de cateva ori. Lentila se va pozitiona in mod automat pe ochi, exact cum trebuie sa se intample.
Ce alte informatii ar trebui luate in considerare atunci cand sunt folosite lentile de contact
- In primul rand, nu utilizati lentilele de contact mai mult timp decat v-a fost recomandat de catre medic.
- Nu atingeti cu unghia lentilele pentru ca se poate sa le zgariati suprafata sau sa preluati bacterii.
- In nici un caz nu trebuie sa dormiti cu lentilele de contact la ochi. Riscul de complicatii este mai crescut atunci cand obisnuiti sa le purtati pe timpul somnului.
- In cazul in care simtiti un disconfort, durere sau observati roseata, scoateti-le imediat de pe ochi. Este posibil ca semnele in cauza sa apara din cauza unor infectii sau a altor probleme oculare.
Atunci cand luati hotararea de a purta lentile de contact, apelati la locatiile noastre EXPERTOPTIC si la consilierii nostri pentru a alege modelele favorite.