Câteodată, este posibil ca măsurătorile pentru rama ochelarilor să fie ușor eronate, ceea ce poate crea disconfort. Din fericire, pot fi ajustate: aflați aici mai multe detalii!

Ați luat decizia de a schimba recent ochelarii sau sunteți la prima pereche? Este posibil, atunci, ca la o zi, două, după ce ați primit noua pereche de ochelari, să simțiți mici dureri sau disconfort la nivelul nasului sau al urechilor. Ei bine, atunci veți fi nevoiți să reveniți în optica medicală de unde v-ați făcut ochelarii, deoarece este vorba de un simplu proces rapid: ajustare rame ochelari. În rândurile ce urmează, veți afla dacă este cazul să revizuiți rama.

Când este cazul să ajustați rama ochelarilor?

Cu siguranță veți simți, însă dacă această decizie este încă sub semnul întrebării (mai ales în cazul în care sunteți la prima pereche și nu știți ce nivel de disconfort este normal și ce nu), atunci puteți să vă ghidați după următoarele simptome:

  • Durere și presiune greu de suportat în zona de contact

Deseori, zona afectată este podul nasului, acolo unde pernuțele sau rama ochelarilor șade direct pe os. Așadar, dacă observați roșeață, nu așteptați. Înseamnă că rama dvs. este prea strâmtă – acest lucru este ușor și rapid de schimbat. Tot în aceeași zonă, este posibil ca ochelarii să fie prea largi (în acest caz, vă alunecă de pe nas).

  • Dureri de cap

Deși durerile de cap pot veni și odată cu schimbarea dioptriilor, pot fi cauzate și de disconfortul care poate fi mai greu de identificat, dar un bun indiciu este nevoia de a vă ajusta constant privirea, focalizând-o constant. Acest lucru ar trebui să se întâmple natural, fără a vă concentra pe acest lucru. 

  • Punctele de focalizare nu sunt aliniate corect

Că tot am menționat focalizarea privirii, acesta este cauzată de alinierea greșită al ramelor. Știați că fața noastră nu este complet simetrică? Acest lucru poate contribui la această problemă. Așadar, punctele de focalizare și durerea de cap sunt două aspecte legate între ele.

Pentru cei curioși, alinierea se face la cald, pentru a ajusta rama fără a o distruge sau de a fi nevoie să achiziționați alta. Astfel, cu o ramă ajustată adecvat, unghiul de privire va fi normal iar dvs. vă veți putea bucura de o vedere limpede, fără disconforturi.

Dacă această modalitate nu dă roade, este posibil ca optometriștii să vă ajusteze ochelarii  în continuare, pentru a realinia cilindrii pe rama existentă, în cazul celor care suferă de astigmatism. Astigmatismul înseamnă ochi asimetrici.

Cât costă să ajustați rama ochelarilor?

În funcție de oferta pe care ați primit-o, ajustarea ar putea fi chiar gratuită! Așadar, întrebați cu încredere dacă schimbările intră în garanție.

Locul unde puteți afla totul despre ochelarii dvs.: EXPERTOPTIC

În oricare optică medicală din cadrul EXPERTOPTIC! Specialiștii noștri vă stau la dispoziție pentru orice nelămurire. Atenție: nu încercați să faceți ajustări acasă!

Suspectați că aveți nevoie de ochelari? Vă invităm să vă faceți o programare.