Faceti adesea confuzie intre ce este consultul oftalmologic si cel optometric? Nu intelegeti exact ce prespune fiecare dintre acestea? Pentru a alege in cunostinta de cauza oferta unui magazin de optica medicala, cititi randurile ce urmeaza. Veti intelege ce diferente sunt – despre consult optometric, consult oftalmologic, pe explicate.

Consult oftalmologic, consult optometric – care sunt diferente

Consultul oftalmologic este recomandat pentru a diagnostica diverse afectiuni, pentru tratamentele de care aveti nevoie in acest sens. Medicul va identifica cauzele, simptomele si va recomanda un plan de tratarea a afectiunilor oculare. Acesta poate diagnostica atat afectiunile comune, cat si cele mai severe.

In cazul in care aveti nevoie de imbunatatirea vederii precum inlocuirea ochelarilor de vedere sau a lentilelor de contact un consult optometric poate fi o solutie potrivita. Optometristul este specialistul care se ocupa de examinarea si corectarea vederii, fiind capabil sa determine prescriptia corecta pentru ochelari sau lentile de contact.

Simptome care indica ca ar fi bine de programat un consult:

  • vedere incetosata;
  • oboseala oculara;
  • lacrimat excesiv;
  • ochi uscati;
  • dureri de cap.

Optometristul poate recomanda la randul sau sa va faceti programare la specialist, la un medic oftalmolog pentru investigatii si tratament adecvat.

Cum se desfasoara un consult optometric la EXPERTOPTIC

Recomandam ca, indiferent de locatia unde va doriti consultul optometric, sa optati pentru efectuarea unei programari in prealabil. Veti evita sa asteptati si sa pierdeti timp pana cand puteti fi preluati de un consilier. Programarea o veti putea face telefonic, prezentandu-va la locatie sau online, din pagina noastra – vedeti aici https://expertoptic.ro/contact/.

Alegeti locatia dorita si programati-va rapid si usor. Este gratuit, cum de altfel este si consultul optometric. Acesta se va desfasura in cateva minute. Pentru precizia masurarii dioptriilor veti privi intr-un obiectiv pret de cateva secunde. Procedura nu este invaziva, nu este dureroasa, nu dureaza mult timp.

Pentru a verifica acuitatea vizuala veti citi cifre si numere de pe un panou luminos, dimensiunea diferita a acestora putand fi un indicator bun pentru a depista care va este problema de vedere – de focalizare, la departare sau apropiere.

O alta parte din consultul in sine presupune discutia cu optometristul, clarificand ce tip de dioptrii aveti, ce recomandari sunt facute pentru ochelarii de vedere sau lentilele pe care ar urma sa le achizitionati.

Cat de des este recomandat sa mergeti la consult optometric sau oftalmologic

Raspunsul depinde de situatia fiecarui pacient. Este recomandat sa efectuati consultatii optometrice regulate, chiar daca nu sunt sunt simptome care sa indice vreo problema. Veti putea astfel castiga timp si sanse de a detecta timpuriu anumite afectiuni oculare sau cresteri de dioptrie.

Pentru persoanele care poarta ochelari de vedere sau lentile de contact cu dioptrii repetarea consultului optometric este indicat la intervale de 6-12 luni. Valoarea dioptriilor se poate schimba, motiv pentru care va trebui sa va readaptati la aceasta nevoie, cu alte tipuri de lentile. In cazul celor a caror valoarea a dioptriilor s-a stabilizat, consultul optometric poate fi din an in an. In orice caz, o programare o veti putea face rapid oricand simtiti ca vederea dumneavoastra nu mai este ca inainte.

Preventia inainte de toate

Cand a fost ultima data cand v-ati verificat vederea? Cand ati avut grija de ochii dumneavoastra? Pierduti printre atat de multe taskuri zilnice, luati de valul stresului si a rutinei de zi cu zi amanam unele lucruri. Pana la urma este vorba de calitatea vietii. Nu amanati nicicand un consult.

Cat despre alegerea unor noi rame de ochelari nu uitati ca in magazinele noastre din tara veti gasi mereu noutati. Tinem pasul cu trendurile si va aducem la indemana selectii din marile colectii de la GUESS, FURLA, ARMANI, ANA HICKMANN printre altele. Merita sa ne vizitati!