Daca aveti forma fetei rotunda, urmeaza sa va schimbati ochelarii de vedere sau va doriti sa va achizitionati o pereche de ochelari de soare, acest ghid este pentru dumneavoastra. Ne propunem sa venim in sprijinul dumneavoastra cu cateva indicatii despre ce ochleari se potrivesc celor cu fata rotunda.

De ce este important sa tinem cont de trasaturi atunci cand ne alegem ochelarii? Pentru ca, evident, aceste accesorii nu sunt doar functionale, practice. Partea estetica conteaza la fel de mult. Mai cu seama cand avem de atat de multe optiuni, ar fi pacat sa nu alegem corespunzator.

Cum stiti ca aveti fata rotunda

Persoanele cu forma fetei rotunda sunt caracterizate de trasaturi moi, de obraji fini. Adesea barbia este rotunjita, iar fruntea joasa. Lungimea si latimea fetei nu sunt in proportii egale. Vorbim despre fata mai lata in zona obrajilor, cu pometi plini. Nu este greu sa va dati seama daca aveti forma chipului rotunda, este usor de recunoscut acest aspect, fata dumneavoastra seamana cu un cerc.

Ce tipuri de rame se vor potrivi celor cu fata rotunda

In aceste cazuri ochelarii potriviti sunt cei in unghiuri, rame late sau inguste. Sunt recomandate ramele dreptunghiulare sau cele cu forma dreapta, pot fi rame subtiri sau groase, singurul aspect strict de care sa tineti cont este ca acestea sa aiba unghiuri sau linii drepte. Ideea este sa evitati acele tipuri de rame care pot accentua si mai mult forma rotunda a fetei.  

In acest sens descoperiti in gama noastra rame de ochelari de la Guess sau Furla care corespunde cerintelor dumneavoastra.

Ce culoare ar trebui sa aiba ramele?

Dupa ce ati stabilit care este forma perfecta a ramelor pentru ochelarii potriviti chipului dumneavoastra, va ganditi ce culoare este potrivita? Alegerea clasica este a ramelor negre, poate si pentru ca este usor de combinat cu orice stil vestimentar. De data aceasta nu mai are relevanta forma fetei. Veti tine cont de tonul pielii, de culoarea parului si a ochilor de asemenea.

Consilierii nostri sunt mereu pregatiti sa va ajute. Este recomandat si chiar incurajeaza sa probati. Veti remarca si dumneavoastra ce schimbare este de la caz la caz, in functie de tipul de rama probata. Este si motivul pentru care ar trebui sa stiti ce vi se potriveste si sa alegeti in consecinta.

Este valabil si pentru barbati?

Desigur, persoanele cu fata rotunda, fie femei, barbati sau copii au aceleasi recomandari din punct de vedere al formei ramelor. Situatia este diferita daca ne raportam la stil si culoare.

Se aplica aceleasi reguli si la ochelarii de soare?

In ceea ce priveste tipul de rame de ochelari de soare pentru fata rotunda situatia este similara. Sunt recomandati in schimb ochelarii de soare de tip cat eye sau cei fluture ori clasicii pilot. Astfel, veti crea iluzia optica de alungire. Daca va sunt pe plac, din aceleasi motive alegeti lentilele inchise la culoare.

Va asteptam in magazinele noastre, in oricare din locatiile fizice. Va puteti programa la un consult gratuit, pentru a depista daca sunt modificari de dioptrii, alegand lentilele in consecinta. In cazul ochelarilor de soare situatia este diferita. Ramele insa le veti alege conform indicatiilor oferite, in raport cu forma fetei.