Au trecut vremurile in care purtatorii de ochelari de vedere erau limitati din punct de vedere al optiunilor stilistice si estetice ale ochelarilor alesi. Acum producatorii de rame de ochelari stiu foarte bine ca atunci cand creeaza astfel de produse trebuie sa aiba in vedere stilul, nu doar nevoia.

Stiati ca ramele de ochelari pot fi realizate din materiale precum acetat, fibra de carbon, metal, titan, aur sau chiar lemn? Multi dintre dumneavoastra sunteti atrasi vizual de anumite rame de ochelari sau tineti cont de brandul acestora, ca o garantie a calitatii. Iata insa ca este important sa aveti in vedere si tipul de rame, dar si din ce material sunt realizate.

Ramele de ochelari din acetat

Astfel de rame sunt realizate dintr-un material din celuloza, ecologic, rezistent si antialergic. Acestea sunt de obicei mai groase. Aveti diversitate de culori, indraznete ca stil sau cel putin ies in evidenta. Sunt unele dintre alegerile populare, avand ca avantaj si accesibilitatea pretului.

Sunteti in cautarea unor rame care pot exprima stilul dumneavoastra? Astfel de alegeri sunt potrivite! In plus, ramele din acetat sunt usoare, nu vor crea vreun disconfort, in sensul in care sa aveti senzatia suparatoare ca sunt grei.

Alte avantaje:

  • Rezistente la caldura sau frig.
  • Potrivite pentru lentilele mai groase.
  • Pot sa nu aiba pernite din silicon, ideale pentru cei care au alergii la acest material.

Rame de ochelari din titan

O alta varianta, o alta poveste. Ramele de ochelari realizate din titan sunt mai subtiri si mai subtile, nu sunt grele si permit unui flux mai mare de aer sa ajunga la pometi si ochi. Cu mult mai rezistent la diversi factori, titanul vine totodata cu garantia faptului ca astfel de rame nu se vor rupe sau strica prea curand.

Ochelarii din titan sunt discreti, mai ales daca vorbim de acele modele fara rama, care lasa chipul la vedere, permite o mai mare vizibilitate a fetei. In mod special doamnele vor fi avantajate de o astfel de alegere, avand in vedere ca vor putea sa isi puna mai mult in evidenta machiajul.

Alte avantaje:

  • Nu corodeaza, nu se deterioreaza.
  • Usor de purtat, cei care nu suporta greutatea pe nas si urechi vor gasi astfel de rame ca fiind perfecte.
  • Sunt mai flexibile.
  • Sustenabile, materialul este ecologic si usor de reciclat.

Alte materiale

Veti gasi de asemenea rame de ochelari din fibra de carbon, cele care au elasticitate mai mare fata de alte tipuri. Sunt rezistente si usoare in acelasi timp. La liga mare vorbim despre aur, rame de ochelari pretentioase, acest material fiind cel care innobileaza la propriu acest accesoriu. Sunt rame usoare, care nu oxideaza. Nu in cele din urma amintim despre lemn, un material ecologic din care pot fi realizate rame de ochelari agreabili la purtare.

Cum alegeti ramele potrivite in functie de material

Despre cum ar trebui sa potriviti toate preferintele cu tipul de rame de ochelari de vedere am mai discutat si cu alte ocazii aici pe blog. Ochelarii va insotesc mereu, sunt parte din tinuta de zi cu zi, asadar trebuie sa fie completarea perfecta de stil. Fie ca va doriti ceva minimalist sau dimpotriva ceva care atrage privirea ca un magnet, ramele perfecte sunt cele care va pun ochii in evidenta si va complimenteaza. De preferat sa fie si un stil versatil, pentru a putea asorta astfel de rame cu orice tinuta, de la cele casual la cele elegante sau chiar business.

Doriti sa fiti 100% siguri ca luati o decizie inspirata? Va asteptam in magazinele EXPERTOPTIC unde veti fi intampinati de consilieri. Profitati de posibilitatea de a primi sfaturi avizate, gratuit!