Cei dintre voi care nu purtati ochelari de vedere credeti ca sunteti scutiti de o grija? In sezonul rece trebuie sa ne protejam ochii. Ne propunem asadar in randurile ce urmeaza sa va prezentam cateva detalii in acest sens. 

Protejati-va vederea de razele UV 

Desi mare parte din noi asociaza nevoia de protejare a ochilor de razele UV cu timpul cald din an, trebuie sa facem acest lucru si iarna. De fapt, pe tot parcursul anului vom face acest lucru. Expunerea la soare si reflexiile luminii pe zapada, apa sau gheata sunt motivele pentru care apare fotokeratita – adica oftalmia zapezii. Iata cum se manifesta:

  • Vedere incetosata. 
  • Lacrimare. 
  • Durere de ochi.
  • Ochi rosii. 
  • Sensibilitate la lumina. 

Sitati ca persoanele care cu culoarea ochilor deschisa sunt fotosensibile? 

Ce putem face pentru a evita astfel de situatii? Problemele cauzate de razele UV pot fi evitate, daca purtati ochelari de soare oricand in sezonul rece. Cu atat mai mult, daca preferati si diverse tipuri de sporturi de sezon. In acest caz aveti nevoie de o pereche de ochelari de soare, de protectie, adaptati acitivitatii efectuate, rezistenta de asemenea. 

Cum sa alegeti ochelarii de soare pentru sezonul rece?

Aici pe blog veti gasi diverse sfaturi care sa va ajute sa faceti o alegere potrivita. Sunt disponibile inclusiv mini ghiduri. Alegerea dumneavoastra depinde, desigur, de gradul de protectie UV, de cat de opace aveti nevoie sa fie lentilele, dar si de alte preferinte, printre care cele estetice. 

  • Ochelarii de soare cu dioptrii sunt unele dintre cele mai cautate variante. Purtatorii de ochelari inteleg mai bine cata importanta are protectia vederii iarna. Asadar, se vor gandi sa faca o alegere practica si anume sa imbine nevoia ochelarilor de vedere cu cea de soare. 
  • Ochelarii cu lentile polarizate – sunt lentilele cu un filtru special care are rolul de a bloca reflexiile deranjante. Asta inseamna automat mai mult confort pentru ochii dumneavoastra. 
  • Ochelarii cu lentile tip oglinda. Cu siguranta i-ati remarcat si dumneavoastra la diversi purtatori. Sunt cool, dar si practici, in sensul in care va pot oferi mai mult confort vizual si pot bloca o cantitate mare de lumina. 

Este important sa alegeti ochelarii cu lentile colorate? Este o asociere pe care o facem imediat intre confortul vizual si astfel de lentile. Specialistii ne vorbesc despre nevoia de a purta ochelari cu lentile inchise la culoare cand lumina afara este intensa, cand reflexiile sunt puternice. In zilele cu nori, ochelarii alesi pot fi cei cu lentile mai putin opace. 

Alte recomandari pentru protejarea vederii iarna 

Destul de mult probabil sa aveti ochii mai uscati, motiv pentru care picaturile oftalmice sunt recomandate. In functie de activitatile pe care le desfasurati si de mediul in care va regasiti, din cauza conditiilor climatice ale sezonului de asemenea, ochii dumneavoastra ar putea fi mai uscati si rosii, iritati mai des. Cereti sfatul medicului in acest sens. 

Pentru a exclude orice probabilitate ca dioptriile dumneavoastra sa fie mai mari sau sa aveti  nevoie de ochelari de vedere si sa nu stiti inca acest lucru, optati pentru consult optometric. In oricare din magazinele noastre este gratuit, de preferat sa va programati anterior vizitei la locatie.