Se spune ca despre gusturi nu discutam, suntem atat de diferiti si avem nevoi diferite, definim de asemenea diferit ce inseamna elegant, ce inseamna confort. Asadar nu este deloc surprinzator ca atunci cand vine vorba de alegerea ochelarilor de vedere versus a lentilelor cu dioptrii parerile sunt de asemenea diferite.

Este clar ca atunci cand vorbim despre lentilele de contact vorbim de o oarecare independenta de accesoriile clasice, adica de ramele ochelarilor. Sunt o alegere alternativa, poate chiar mai potrivita in anumite contexte. Spre exemplu, pentru cei pasionati de anumite tipuri de sporturi, in timpul desfasurarii activitatii fizice ochelarii de vedere ar putea limita anumite miscari. Ori cel putin sunt o grija in plus, un disconfort.

Iata cateva lentile de contact de vedere pareri care sa va ajute intr-un fel sau altul, sa va convinga 100% ce ati dori sa purtati:

  • Prima experienta cu lentilele, o provocare

Cu o sinceritate debordanta, trebuie sa precizam ca atunci cand vine vorba de prima experienta de purtare a ochelarilor de vedere versus a lentilelor, aveti o mare provocare in cel de-al doilea caz. Este posibil sa vi se para greu sa le puneti si sa le dati jos. O operatiune consumatoare de timp si de energie.

In timpul purtarii, chiar daca vederea va este clara, s-ar putea sa lacrimati sau sa aveti senzatia ca aveti ceva in ochi. Unii purtatori descriu aceasta situatie ca fiind inconfortabila, nevoia fiind de a atinge ochii, de a clipi mai des, de a se freca la ochi. In plus, in functie de ce este fiecaruia indicat, primele tipuri de lentile pot fi proba practica despre ce se poarte sau nu. Unele sunt mai groase, motiv pentru care cei sensibili vor sesiza imediat diferenta.

  • Sunt necesare accesorii si intretinere diferenta

Pentru cei care doresc sa poarte lentile de contact achizitia acestora vine la pachet cu o serie de accesorii. Sunt necesare solutii speciale pentru ca dupa fiecare purtare sa fie lasate in solutii de hidratare. Sunt necesare picaturi pentru ochi, recipientul pentru lentile. Desigur, din motive practice, veti aprecia sa puteti cumpara toate cele necesare dintr-un singur loc. La EXPERTOPTIC veti gasi disponibile de la unele dintre cele mai cunoscute branduri de nisa, respectiv Bausch&Lomb si Cooper Vision.

Pentru prima purtare, recomandam sa solicitati din magazinele noastre de optica medicala lentilele de test.

Nicio experienta nu se aseamana cu alta

In general, se observa tendinta ca purtatorii de ochelari de vedere obisnuiti deja cu aceste accesorii sa prefere lentilele de contact cu dioptrii ca alternativa in anumite situatii. Fie este vorba de aparitia lor, de look-ul lor distinctiv la un eveniment special, fie este vorba de contexte aparte – cum mentionam anterior despre cazul celor care practica anumite activitati sportive.

Nu uitati insa, ca aproape nicio experienta nu se aseamana cu alta. Pentru unii prima incercare de a purta lentilele este infricosatoare. Este teama ca nu fac bine ceea ce fac, nu au tehnica si indemanare sa le puna, respectiv sa le indeparteze. Insa dupa a doua testare simt deja diferenta. Cazul dumneavoastra cum este? Ati incercat? Veti incerca?