Vara este pe final, insa sa nu grabim sfarsitul ei! Purtam ochelarii de soare in fiecare zi si cu maxima placere ii asociem diverselor tinute de sezon. Daca inca nu ati achizitionat perechea de ochelari de soare potrivită va asteptam la EXPERTOPTIC.

Am abordat si cu alte ocazii aici pe blog tematica similara, despre cum sa va alegeti ochelarii de soare. De data aceasta ne dorim sa detaliem despre protectia pe care acesti ochelari ar trebui sa o aiba.

Din zeci de perechi, alegeti pe cei potriviti!

Ce protectie trebuie sa aiba ochelarii de soare? Oarecum similar cu ochelarii de vedere, cei de soare au scopul clar de a va proteja ochii de lumina intensa a soarelui. Insa mai mult decat atat, anumite particularitati si stilul de viata determina o alegere corecta. Aveti nevoie de protectie de reflexele apei marii? Optati pentru ochelarii de soare cu lentile polarizate. Va plac sporturile de vara? Optati pentru ochelarii sport, cu lentile polizarizate si gradiente. Aveti fotosensibilitate? Cei cu probleme de vedere, cu ochi sensibili din diverse motive, care au adesea ochii rosii, obositi si iritati au nevoie de ochelari de soare cu lentile cat mai inchise.

Aparte de aceste diferente, conteaza si protectia UV, filtrele care va protejeaza ochii de razele UVA si UVB.

Aceste detalii sunt de baza. Forma si culoarea sau chiar pretul sunt detalii urmatoare de care veti tine cont.

Ce ochelari de soare vi se potrivesc?

Puteti alege tinand cont de forma fetei – veti gasi si aici pe blog articole dedicate acestor subiecte. Stiind exact categoria de produse care va este recomandata in functie de detaliile de simetrie, veti putea restrange mai usor cautarile.

Continuam prin a stabili ce tip de rama este potrivita. Fata de cazul ochelarilor de vedere cand puteti configura separat lentilele de ramele de ochelari, la ochelarii de soare situatia este diferita. Sunt un intreg si ii veti alege ca atare.

Nu va descurajati ca nu gasiti prea repede ceva potrivit. Probati si delectati-va cu tot felul de culori si forme si asta pentru ca veti descoperi ca astfel de detalii efectiv transforma imaginea fetei dumneavoastre. Indiferent ca vorbim despre ochelari de soare pentru ea sau el, reperele sunt similare.

Despre alegeri corecte nu doar din punct de vedere vizual si estetic

Partea complicata este ca ochelarii de soare impresioneaza din punct de vedere vizual. Insa tinand cont de protectiile pe care trebuie sa le aiba, ii veti alege contand pe partea practica. Asadar veti tine cont si de:

  • Daca exista specificatia faptului ca lentilele pot bloca intre 99 si pana la 100% razele UV.
  • Dacă lentilele au o putere de absorbtie UV de pana la 400 nm.
  • De faptul ca lentilele de tip oglinda au acest efect mai degraba cu rol estetic decat practic. Pot bloca intr-o oarecare masura lumina, insa nu este neaparat sa aiba si protectie UV. Deci, depinde de brand, model si calitate.

In final, va recomandam sa va alegeti cu grija sursa. Exista in continuare mitul conform caruia ochelarii de soare cu lentile cat mai inchise la culoare au capacitatea de a proteja mai bine. Nu este asa, decat daca lentilele sunt cu adevarat eficiente in a proteja, fiind tratate in acest sens.

Va asteptam in magazinele EXPERTOPTIC. Va merita sa ne treceti pragul!